Verhuizen en uw inboedelverzekering

Waar moet je op letten bij verhuizen, en in het bijzonder hoe je je spullen goed verzekerd?

Belangrijke dingen bij het verhuizen!

Bij het verhuizen naar een nieuwe woning moet aan enorm veel dingen gedacht worden. Zo is het belangrijk om de nieuwe woning naar wens in te richten zodat je dit geen tweede keer hoeft te doen. Daarnaast zijn er dingen waar je niet als eerste aan denkt, maar die wel enorm belangrijk zijn om te regelen. Zo kan je de huidige inboedel verzekering houden, maar kan je ook een nieuwe kiezen! Daarnaast kan je hulp in schakelen bij het verhuizen en zijn er kleine dingen die vaak vergeten worden zoals de post!

Kies de juiste inboedel verzekering!

Daarbij zijn een aantal dingen van belang. Zo is het belangrijk of de verzekeraar uitkeert ten opzichte van de dagwaarde of ten opzichte van de nieuwwaarde. Ook is het belangrijk om te weten of er een waarde plafond is: een bedrag wanneer de verzekeraar niet meer uitkeert. Als dit wel zo is dan kan je onderverzekerd zijn. Ook moet het eigen risico in de gaten worden gehouden. Dit kan namelijk per gebeurtenis flink verschillen. Hierdoor is het van belang om te kijken wat het meest waarschijnlijke scenario is. Daarnaast moet er bij sommige verzekeraars periodiek een opgave worden gedaan van de inboedel. Hierdoor kan er niet worden uitgekeerd als nieuwe spullen niet worden opgegeven! Ten slotte is het belangrijk om na te gaan wanneer de schade, binnen welke periode, wordt hersteld. Dit kan namelijk flink verschilllen per verzekeraar. Zet al deze eisen op een rij en kies wat voor u het belangrijkste en meest waarschijnlijke is.

Het laten ontruimen van de woning!

Naast het kiezen van de juiste inboedel verzekering zijn er nog meer dingen van belang die vergeten worden bij het verhuizen. Zo kan je de woning laten ontruimen als je dit wil. Dit betekent het bezemschoon opleveren van het huis, het leeghalen van de oude woning en het laten inrichten van de nieuwe woning. Tot aan het laten ophangen van schilderijen, alles is mogelijk bij de huisontruimer. De inboedel wordt op zorgvuldige wijze verwijderd en overtollige spullen worden afgevoerd bij de huisontruiming. Daarnaast worden gaten opgevuld en kan de vloer professioneel worden verwijderd.

Vergeet de post niet!

Vaak zijn er nog dingen die vergeten worden en op de tweede plaats komen bij het verhuizen. Een goed voorbeeld is de post. Spreek met de oude en nieuwe buren af dat je contact houden over bezorgde post. Je zal niet de eerste zijn die misverstanden krijgt met verschillende instanties doordat één brief niet op de juiste plaats is aangekomen. Het zal waarschijnlijk voor zich spreken maar je zal niet de eerste zijn die door één gemiste brief een hoop ellende krijgt.

Verzeker uw huis en inrichting

Voor veel mensen hun belangrijkste bezit; hun huis en hun goederen. U kunt deze verzekeren met een woonhuisverzekering.
Lees meer ...

Meer

  • Advies over inboedelverzekeringen
  • Inboedelverzekering, wat is dat?
  • Overzicht woonverzekeringen
  • Tips

    Informatie: