Advies en nieuws over inboedelverzekeringen

Lees hier tips en adviezen voor het afsluiten van een inboedelverzekering. Ook vind u hier nieuws en actuele informatie over verzekeringen op het gebied van wonen.

Wat is verzekerd bij een inboedelverzekering?

Wat is een inboedelverzekering? Een inboedelverzekering is een verzekering die eventuele schade aan de inboedel of huisraad dekt. Diverse verzekeraars breiden deze dekking uit tot de goederen en bezittingen die u op zak heeft.
U kunt ook kiezen voor een woonverzekering; dat is een pakket van een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

Wat is de inboedel?

Wat wordt onder het begrip inboedel verstaan? Onder inboedel wordt in het algemeen verstaan alle roerende zaken die tot de particuliere huishouding van de verzekerde behoren, ofwel de huisraad. Inboedel is alles wat niet vast zit aan uw huis, zoals uw tafel, kast en televisie. Daarnaast wordt hiertoe gerekend huisdieren, vervoersmiddelen en tuinaanleg. Ook tuinmeubelen (tafels, stoelen, parasols) onder afdaken, op uw balkon of in uw tuin zijn meeverzekerd.

Welke schade wordt gedekt?

Gedekt is de schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Schade die je met opzet hebt veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering of woonhuisverzekering is een combinatie van diverse verzekeringen;

  • inboedelverzekering
  • opstalverzekering
  • aansprakelijkheidsverzekering

Het voordeel voor het afsluiten van deze verzekeringen in een pakket, is dat u zeker weet dat de verzekeringen onderling goed op elkaar aansluiten.

Meer weten?

Wilt u meer lezen over inboedelverzekeringen en woonhuisverzekeringen? Kijk op de volgende websites;

Gaat u binnenkort verhuizen? Lees dan eens onze tips voor verhuizen en uw inboedelverzekering. Bent u toe aan een nieuwe inboedel? Kijk dan eens op Kokwooncenter.nl.

Verzeker uw huis en inrichting

Voor veel mensen hun belangrijkste bezit; hun huis en hun goederen. U kunt deze verzekeren met een woonhuisverzekering.
Lees meer ...

Tips

Informatie:

Inboedelverzekering - Bron: http://www.huisinterieur.org/2012/08/woonkamer-interieur/stoer-woonkamer/